Tyskland
Nej, Tyskland er ikke kun Liebfraumilch. I dag er 35% af tyske vinmarker tilplantet med rødvinsdruer, primært Spätburgunder (Pinot Noir) og den mindre kendte Dornfelder.
At Tyskland uforvarende har fået ry for produktion af søde og billige hvidvine, skyldes netop Liebfraumilch, som i midten af 80'eren solgte mere end 175 millioner flasker om året. Ydermere havde vinen et ry, som en vin der solgte til helt unge eller ældre mennesker.
I dag har Tyskland lagt produktionen helt om og producerer for det meste tørre hvidvine og fokuserer mere på kvalitet fremfor kvalitet.
Herudover er produktionen af rødvin mangedoblet. Baden i det sydlige Tyskland producerer næsten udelukkende vine baseret på Spätburgunder, mens Dornfelder produceres i Rheinland-Pfalz og Rheinhessen.
Der findes i dag 13 anerkendte vinregioner i Tyskland:
- Ahr mest rødvin på Spätburgunder
- Baden sydligste og 3. største region med Spätburgunder og Müller-Thurgau
- Franken mest plantede drue er Müller-Thurgau, men regionen mest kendt for Silvaner
- Hessische Bergstrasse mindste region og producerer mest vin til lokalt forbrug
- Mittelrhein mest hvidvin på Riesling
- Mosel 5. største region med nogle af Tysklands bedste på Riesling
- Nahe mest hvidvine på Riesling
- Pfalz næststørste vinregion og mest hvidvin
- Rheingau Riesling dominerende og nogle af de mest prestigefyldte i Tyskland
- Rheinhessen største vinregion med ¼ af Tysklands samlede produktion
- Saale-Unstrut nordligste vinregion fra det tidligere Øst-Tyskland
- Sachsen østligste region og mest hvidvin
- Württemberg 4. største region mest på rødvin og meget lokal forbrug og interesse