Macallan distilleriet ligger ved Craigellachie, i Moray kommune på en bakketop med den smukkeste udsigt over Spey floden. Distilleriet har i mange år været kendt for at lagre deres whisky på de fineste oloroso-fade. Kun ca. 1% af de fade de har rådighed over, bliver godkendt til videre brug. Og da fadene bestemmer whiskyens kvalitet med ca. 60%, giver det bestemt meget mening. I 2004 introducerede Macallan ”Fine Oaks” serien, som også var lagret på Bourbon-fade. Serien blev en global succes for distilleriet.
Macallan whisky er en let tilgængelig og meget blød malt, i sød og let røget stil. Whisky’en destilleres på destillationsapparater der er væsentligt mindre end de gængse, fordi de små Pot Stills giver whisky’en mere kontakt med kobberet og giver det en rigere, fyldigere og frugtigere smag. Disse apparater er så kendte at man kan se dem på bagsiden af en skotsk £10 seddel. Derefter lagres det på sherry og bourbonfade. Kun 16% af whiskyen flyttes fra fad til flaske, for at sørge for at kun det bedste af det bedste bliver solgt.
I de sidste 10 år er Asien begyndt at købe Macallan, og det har i høj grad kunnet ses på priserne. I 2018 blev således verdens hidtil dyreste whisky nogensinde solgt, for ca. 7 millioner kroner under en aktion i Edinburgh i Skotland. Den ekstremt dyre whisky fra 1926 kom i under hammeren hos Bonhams Whisky Sale. Whiskyen har det fornemme navn 'Macallan Valerio Adami'. Selv om der kun blev lavet 12 flasker whisky med Valerio Adami-kunst på etiketten vides det ikke, hvor mange af flaskerne, der stadig eksisterer.
Ifølge rygter, blev en af de berømte whisky-flasker ødelagt i forbindelse med et jordskælv i Japan i 2011, og det siges også, at en enkelt af flaskerne faktisk er blevet åbnet og drukket. Det må have været en himmelsk oplevelse.
Du kan læse meget mere på Macallans egen hjemmeside her