Promontory
Årgang 2017 er på vej hjem og kan snart erhverves i butikken.
Ca. 20 km nord for Napa i Oakville ligger den berømte vingård Harlan Estate, som blev grundlagt i 1984 af William Harlan. I 2008 erhvervede famlien et forbjerg (på engelsk Promontory) ikke langt fra vingården, ca. 600m syd for Harlan Estate (føles som flere kilometer).
Omend afstanden til vingården ikke er lang, var det stykke land som sønnen, Will Harlan og hans winemaker Cory Empting, fik ansvaret for, milevidt fra det jord som Harlan Estate er bygget på.
Her taler vi om et dramatisk landskab, som mest af alt minder om en jungle, med tæt bevoksning, forskellige jordbundstyper, store højdeforskelle og - tro det eller ej - vilde dyr.
Ofte er området indhyllet i morgentåge, der er med til at skabe et helt specielt mikroklima, perfekt til netop denne vin. Blot 10% af jorden bliver brugt til at dyrke vin på, mens resten ligger u-udforsket hen.
På trods af disse vanskeligheder og følen-sig-frem uden nogen erfaring fra et sådant landskab, er det lykkedes Harlan og Empting at producere en ekstraordinær vin, som alle vinanmeldere er ovenud begejstret for.
Lagringsperioden og udviklingen af vinen strækker sig over 6 år. Efter de første 12 måneders lagring foretages det endelige blend på baggrund af hele 30 forskellige cuvéer. Vinen lagres og ældes i østrigske ege fade.
Druerne til Promontory’s vine består stort set udelukkende af Cabernet Sauvignon (96-99%).
Promontory er en muskuløs, tæt og tanninrig vin i 1. cru-format. Noter af solbær, blomme, ler, knust sten, læder og tobak er i højsædet.
Priserne er også af 1. cru format, men helt sikkert en vin, som vi mener vil komme til at koste en del mere, når Promontory først bliver rigtig kendt.