Rosévin
Sol og sommer er lig med rosévin. Om det skal drikkes på terrassen eller i haven i store voldsomme slurke, eller til buffet'en, lette grillretter og salater.
Rosévin er totalt in og trendy netop nu og - nej - rosévin er ikke en blanding af rød- og hvidvin. Til gengæld kan man sige, at enhver rødvin på et tidspunkt har været en rosé, idet rosé'en laves på rødvinsdruer men kun trækker farve fra skindet i et maksimalt et par døgn, i nogle tilfælde kun et par timer.
På dette tidspunkt har drueskallerne kun afgivet ganske lidt farve og garvesyre til mosten, hvilket er grunden til rosé'ens karakteristiske lyserøde farve.
Og så alligevel: Nogle steder laver man en lidt billigere kvalitet ved at blande et passende kvantum rød og hvid. Det er fuldt lovligt, og der kommer ofte en god lille vin ud af denne metode.
I øvrigt produceres rødvin i mange farveafskygninger fra den dybeste røde til en så lys vin, at den næsten går over i rosé-vinene.