Vin til Påsken
♫ Nu er det Påske igen ... ♫
Traditionen tro er påsken - ligesom julen - en højtid, hvor vi flere dage i træk sætter os til bords med venner og familie og ordner verdenssituationen over en bid brød. I mange familier er frokosten i dag byttet ud med en påskemiddag, typisk med fisk til forret og lam (eller lignende) til hovedret.
Og hvilke vine skal man så vælge til påskemiddagen? De røde skal være solide og have noget ”bundtræk”, og her fungerer de italienske fantastisk godt. Prøv bl.a. vores nye Amarone'r fra Bolla.
De hvide skal kunne passe til en bred vifte af fisk og skaldyr. Her passer østrigsk Riesling eller Grüner Veltliner perfekt, alternativt vores nye sydtyrolske fra Alto Adige. Prøv f.eks. vinen lavet på Kerner druen (en fusion mellem riesling og trollinger, som er en tysk rødvinsdrue). Ren verdensklasse!
En anden af påskens traditioner er, at det er der, vi starter med at drikke rosé, og her er det nærmest umuligt at komme udenom den ægte vare fra Frankrig. Provence betragtes som rosé vinens vugge.