Cognac Richard Delisle
Produkter:
I hele seks generationer, dvs. siden 1686 har Cabanne familien produceret Cognac i området Charente.
Gennem 2. Verdenskrig blev produktionen sat markant tilbage blandt destillerierne i Frankrig. Carbanne- og Mitterand-familien besluttede at indgå et tæt samarbejde for at undgå tab i krigsårene.
Ved krigens afslutning ønskede Mitterand-familien at takke Carbanne-familien og gav destilleriet navnet Richard Delisle.
Mitterand familien er meget velkendte i Frankrig gennem Francois Mitterand som Frankrigs præsident fra 1981 til 1995. Han blev født og begravet i Charente.
I 1999, besluttede 6. generation af familien Alexis Cabanne, at oprette egen handel af vin og spiritus ved navn Hawkins Distribution.
Den store know-how om fremstilling, produktion og distribution gør i dag, at Hawkins Distribution kan opfylde kravene til prestigefyldte kunder over hele verden.
Familien har omhyggeligt bevaret skatte, så de i dag ejer en af de ældste certificerede cognac’er i verden.
Ludvig Bjørn har foruden de flotte XO og VSOP, fantastisk vintage Delisle cognac fra 1965 og 1975.
Destillering og produktion af Cognac
Cognac fra Carbanne familien er fremstillet med druesorten Ugni Blanc. Familien ejer 80 ha vinmarker (Vinstokkene er i gennemsnit 30 år) og ligger i de prestigefyldte ”cru”-appellationer Petite Champagne og Fins Bois.
Druerne bliver høstet i oktober og derefter gæret til en syreholdig basevin. Herefter bliver vinen destilleret to gange i familiens destilleri, der omfatter 15 stills (destilleringsanlæg). Denne proces er meget delikat og skal udføres langsomt og omhyggeligt.
Alexis Carbanne holder fast i de gamle produktionsmetoder og bliver udført efter historiske principper.
Lagring af Cognac
Lagringen sker i egetræsfade, der frigør smagsstoffer og tanniner ved kontakten med Eaux de Vie og ændrer farve fra klar til mørk ravfarve. Egetræsfadene bliver opbevaret i vinkældre som ligger tæt på Charente floden. Fugt og vanddampe fra floden medfører en bedre lagring.
Cognac af høj kvalitet lagrer på fade i mange år. Gennem denne lagringsproces, sker et fænomen der kaldes ”Le part des anges”, dvs. englenes andel som er den naturlige fordampning der sker gennem fadlagringen.
Blending
Det sidste step i produktionen er blending eller blandingen fra forskellige fade og fra forskellige årgange. I denne proces er erfaring og kendskab til traditioner meget vigtig. Alt cognac skal indeholde en alkoholstyrke på mindst 40%, men da Eaux de Vies efter destillering har en meget højere alkoholstyrke, må Alexis Carbanne, reducere denne i en vanskelig og langsom proces.
Sidst set