Copenhagen Sparkling Tea
Copenhagen Sparkling Tea Company tilbyder en fantastisk drikkevarer kategori helt for sig selv. I Copenhagen Sparkling Tea Company kombinerer de mange forskellige typer af eksklusive teer - lige fra de fine hvide teer til de kraftige sorte teer og skaber på den måde helt nye smagsnuancer i teens verden. Med andre ord sammensætter Copenhagen Sparkling Tea Company teer på samme måde, som man sammensætter druetyper i en Cuvée til fx Champagner. Resultatet er de tre Sparkling Teas i udgaverne Blå, Rød og Grøn, der kombinerer teens fantastiske egenskaber og dybe smagsnuancer med den perlende og friske smagsoplevelse fra Champagne. Alle tre er naturligvis økologisk.
Copenhagen Sparkling Tea Company ønsker at tilbyde dyb smag, stor fylde og høj smagskompleksitet – uden det skal være bundet op på en høj alkoholprocent.
Historien bag Da den prisvindende danske sommelier Jacob Kocemba i 2011 gik ned i sin kælder for at eksperimentere med te, stod han på skuldrene af stolte 1000-årige te-traditioner, som kun få andre drikkevarekategorier kan mønstre. Ikke desto mindre var ambitionen allerede dengang at tænke te i en helt ny, unik retning, og Jacob gik i gang med at udvikle nye metoder til at trække smagene ud af teen ved forskellige temperaturer. Den første Sparkling Tea blev serveret på den københavnske Michelin-restaurant Hermann (NIMB), og i dag kan Copenhagen Sparkling Tea fås på flere Michelin-restauranter i Danmark og Sverige.
Metoden Når den rette Cuvée af teer er sammensat adderes en begrænset mængde hvidvin (i RØD og GRØN) eller druemost (i BLÅ og LYSERØD), lidt friskpresset citronsaft samt en mindre mængde sukker. BLÅ er dog kun sødet af druemosten. Hvidvinen og druemosten samler de forskellige teers smagsnuancer i et vinøst udtryk og giver derfor Sparkling Tea de samme anvendelsesmuligheder som fx Champagne. Citronsaften tilsættes for at balancere sødmen. Herefter gennemgår indholdet en sirligt udviklet og hemmelig forædlingsproces, inden den tappes på champagneflasker med mere end 5 bars tryk. Metoden er blevet forfinet gennem hundredvis af forsøg og smagskombinationer, og de vidt forskellige vandtemperaturer og langvarige trækketider giver fantastiske nuancer og dybde i smagen.