2019 Ripasso Classico Le Poiane, Bolla
2019 Ripasso Classico Le Poiane, Bolla
- Auf Lager
- Inventar auf dem Weg
"La Poiane" er en rovfugl, der ofte ses i vinmarkerne i området, og som er et levende bevis på et uspoleret og vitalt miljø, hvor vinmarkerne og skovområderne er tæt på hinanden. Vinen er fremstillet af de druer, der dyrkes i vores vinmarker på bjergskråninger i Valpolicella Classica, udvalgt i mere end tyve årgange, som er det bedste udtryk for frugten og elegancen af tanninerne. Vinificering er den traditionelle Veronese Ripasso-teknik, men fortolket i en moderne toneart.
Lavet på Corvina og Corvinone, Rondinella... Druerne håndplukkes i slutningen af september og gærer for anden gang om vinteren på Amarone- og Recioto-skind.
Jorden er marskalksten med masser af ler og grus. Vinstokkene dyrkes på velanlagte, solrige terrasser med typiske tørstensmure, der på lokal dialekt kaldes "marogne", som er håndbyggede mure af kalksten, og som har sat deres præg på dette vindyrkningsområde og vinlandskabet.
Høstes i midten af september. Druerne til Amarone bliver håndplukket, og ikke mere end 40 % af klaserne på hver vinstok bliver høstet til tørring. De øvrige klaser efterlades til at modne på vinstokken i yderligere 20 dage indtil begyndelsen af oktober, hvor de håndplukkes og gæres til Valpolicella Classico Superiore, grundvinen i Le Poiane.
I februar bliver de tørrede druer bragt til kælderen og gæret for at fremstille Amarone, hvis skind derefter blev blandet med Valpolicella-vinen for at fremstille denne Ripasso takket være en anden alkoholisk gæring. Anden gæring af Valpolicella på sød most, der er gennemblødt i Amarone, forbedrer vinens farve, struktur og aromaer.
Efter den alkoholiske gæring flyttes vinen dels til små franske og amerikanske egetræsfade, nogle nye og nogle anden gang, dels til større træfade. Lagringen på træ varer 18 måneder, indtil blandingen, som finder sted et par måneder før aftapningen. Modningen kræver yderligere 3 måneder på flaske.
Pænt intense sorte bær i næsen, med vanilje og kryddernoter. Den kærlige smag giver noter af røde bær og kirsebær, efterfulgt af en langvarig, rummelig finale. ABV 13,50 %.
ÆLDNINGSPOTENTIALE 7 år på flaske liggende vandret på et mørkt sted, ved den rette temperatur og luftfugtighed.